Professor Laszlo B. Kish

Professor Laszlo B. Kish

Texas A&M College of Engineering

Honorary Doctor (Honoris Causa) in Science and Technology, Uppsala University, Sweden, January 28, 2011.
Recipient of the year 2001 Benzelius Prize of the Royal Society of Science of Sweden for his activities on chemical sensing.
Doctor of Science (Physics), Hungarian Academy of Science, 2001.

more...


Laszlo Kish's personal homepage

Idézet Laci 2002. év novemberében írt leveléből:

Élvezettel olvastam a Makói Rádióklub Web lapjait. Én magam is klubtag voltam 1970-1973 periódusban, gimista koromban. Akik még biztosan emlékeznek rám: Szűcs Jancsi és Fodor Feri. Varga Zolit már vagy 30 éve nem láttam, Liszli Péterrel néha találkoztam Szegeden.

Hívójelem sohasem volt, mert elsősorban az elektronika érdekelt és foglalta le minden időmet. E téren első mesterem Bakos Sanyi volt, aki mindig szívesen magyarázott, ha kérdeztem, és ezt mindig lényegretörően, intuitíven csinálta. Még most is emlékszem arra a vasárnap délelőttre, amikor 1973 elején az RTL logikai áramkörök alapjait magyarázta néhányunknak.

Később, a fizikusi működésem karakterisztikus vonása az elektronikus és egyéb zajjelenségek lettek, amikkel először akkoriban találkoztam.

Habár sohasem volt hívójelem, és már nem is lesz, magamat mégis mindig a Makói Rádióklub tagjának tekintem, onnan indultam...

Ha van érdeklődés, akkor alkalomadtán, ha Makón járok, szívesen tartok egy kis előadást a fiataloknak az elektronikus és egyéb zajokról, vagy egyéb érdekes elektronikai problémákról, mint például az analóg számítógépekről, vagy a kavantum computing-ról. Ezzel egy keveset legalább visszatörlesztek abból, amit ott kaptam.


Üdv. Kish Laszlo
Associate Professor
Texas A&M University
Department of Electrical Engineering
College Station, Texas, USA

Laci lives and works away from his home town Mako. This small town can not provide him sufficient opportunities, because he is a very skilled physicist, professor and research engineer. But he never forgets that the basic of electronic began get to know at radio club Mako, as child. And we, who live here in Mako, pull for him to reach greater and greater success and happiness during his work and the family lives.
 

© 2009-2012 Makói Rádióamatőr Klub HG8FH - HA8EN SubPage last updated on