†Bakos Sándor (1938-1994) — H A 8 D K (HG8DK)HA8DK Sanyi OM
Sanyi OM személyében ragaszkodó barátot, türelmes oktatót, lelkes rádióamatőrt ismertünk meg és veszítettünk el 1994-ben.
Fiatalkori eszmélésétől kezdve a rádiótechnika megszállottja, fáradhatatlan művelője volt. A makói klubállomáson sok izgalmas versenyben, vidám beszélgetésekben vagy a technikai fejlesztésekben élen járt előttünk. Csodáltuk lelkesedését.
Tudjuk, hogy Sanyinak az éteren keresztül is sok barátja volt. Őrizzük meg emlékét együtt, kegyelettel.

Egy rendkívül aktív amatõr hívójelét nem szokás halála után rövid idõn belül kiadni. A HA8DK hívójel esetében nem így történt, hisz az örökséget Sanyi barátunk fia, Endre vette át. Sanyi meghatározó személyisége volt a Makói Rádióamatõr Klubnak, éveken át felelõs kezelõje. Számos versenyen indult és mindig kész volt az új dolgok megismerésére. Készülékek építése, RH, URH, RTTY, packet rádiózás, mûholdazás, versenyek -- szinte nincs olyan ága a rádióamatõrségnek, amivel ne ért volna el szép sikereket. A legmagasabb fokozatú (RH C) engedéllyel rendelkezett és több amatõrtársunkkal kedveltette meg a rádiózást, segített a vizsgára való felkészülésben. Endrének -- akivel máris találkozhattál néhány versenyben -- nem akármilyen családi hagyományt kell folytatnia. Céltudatosan halad elõre a hobbival, pillanatnyilag RH B fokozatú engedéllyel rendelkezik.
A II. Makói Rádiós Találkozón 1994-ben
 

© 2009-2012 Makói Rádióamatőr Klub HG8FH - HA8EN SubPage last updated on